Katarina Štrbová Bieliková

kstrbovabielikova@gmail.com

kostýmní výtvarnice

Na katedře kamery uvádí Katarina Štrbová Bieliková studenty do problematiky kooperace
kameramana a kostýmního výtvarníka. Seznamuje s tím, co všechno může kostým obrazu
nabídnout a jak by měla celá vizuální složka spolupracovat.

Katarina Štrbová Bieliková se narodila v roce 1965 v Martině na Slovensku. Vystudovala
scénické a kostýmní výtvarnictví na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. Věnuje
se kostýmní tvorbě v oblasti filmu, televize a divadla.

Kostýmní filmografie (výběr):
2017 – Křižáček (r. Václav Kadrnka)
2016 – Masaryk (r. Julius Ševčík)
2016 – Učitelka (r. Jan Hřebejk)
2014 – seriál HBO Až po uši (r. Jan Hřebejk)
2013 – Láska, soudruhu (r. Taru Mäkkelä)
2011 – Nevinnost (r. Jan Hřebejk)
2010 – Občanský průkaz (r. Ondřej Trojan)
2009 – Kawasakiho růže (r. Jan Hřebejk)
2008 – O rodičích a dětech (r. Vladimír Michálek)
2003 – Želary (r. Ondřej Trojan)


Ocenění:
2016 – cena za nejlepší kostýmy – Český lev – za film Masaryk
2016 – cena za nejlepší kostýmy – Slnko v sieti – za film Masaryk
2013 – cena za nejlepší kostýmy – Slnko v sieti – za film Líbánky
2010 – cena za výtvarný počin na festivalu filmové a televizní komedie v Novém Městě nad Metují


Odkaz na další tvorbu:
https://www.csfd.cz/tvurce/138854-katarina-strbova-bielikova/oceneni/